Wat is OEKO-TEX STANDARD 100?

OEKO-TEX STANDARD 100 is een wereldwijd erkend certificeringssysteem voor textiel. Het biedt een uniforme en betrouwbare norm voor het meten van de veiligheid en kwaliteit van textielproducten. Dit omvat alle aspecten van het productieproces, van de grondstoffen tot het eindproduct.

Het OEKO-TEX STANDARD 100-certificaat beoordeelt textiel op de aanwezigheid van schadelijke stoffen. Het label geeft aan dat het textielproduct is getest en dat het geen schadelijke stoffen bevat die een risico vormen voor de gezondheid van de consument.

OEKO-TEX STANDARD 100 bij Van Mook Stoffen

Van Mook Stoffen is een toonaangevende stoffenwebwinkel die zich richt op duurzaamheid en verantwoorde productie. Een van de manieren waarop we dit bereiken is door alleen stoffen aan te bieden die aan de vereisten van OEKO-TEX STANDARD 100 voldoen.

Welke artikelen kunnen worden gecertificeerd?

In principe zijn alle textielartikelen in elke fase van de verwerking geschikt voor een STANDARD 100-certificering, te beginnen bij de draden tot aan de afgewerkte stoffen en afgewerkte artikelen. Volgens een modulair systeem testen we elke afzonderlijke component en ingrediënt voordat het eindproduct het STANDARD 100-label mag dragen. Dit omvat draden, knopen, ritsen en voeringen. De prints en coatings die op het buitenmateriaal zijn aangebracht, worden ook getest op schadelijke stoffen volgens de criteria die op hen van toepassing zijn. Of het nu gaat om babytextiel, kleding, huishoudtextiel of decoratiematerialen: producten die het STANDARD 100-label dragen, signaleren vertrouwen.

Productklasse 1: Deze productklasse omvat producten voor baby’s en heeft de strengste eisen en grenswaarden.

Productklasse 2: Deze productklasse omvat producten met huidcontact. Dit omvat artikelen die in grote mate rechtstreeks in contact komen met de huid, zoals blouses, shirts, ondergoed, matrassen, enzovoort.